Južna Koreja najavljuje snažan odgovor

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2020, 14:59

Južna Koreja najavljuje snažan odgovor

Savet za nacionalnu bezbednost Južne Koreje saopštio je danas da će snažno odgovoriti ukoliko Pjongjang "nastavi da preduzima mere koje pogoršavaju situaciju", pošto je Severna Koreja prole noći uništila Kancelariju za veze na međusobnoj državnoj granici.

"Sva odgovornost za posledice ove akcije biće na Severu", saopšteno je posle hitnog sastanka južnokorejskog Saveta za nacionalnu bezbednost.

Ministarstvo za ujedinjenje Južne Koreje saopštilo je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je zgrada Kancelarije za veze u severnokorejskom pograničnom gradu Kaesong uništena u 14.49 po lokalnom vremenu.

Na fotografijama koje je objavila novinska agencija Jonhap, vidi se gust dim iznad industrijskog kompleksa gde se nalazila Kancelarija za vezu.

Kremlj je izrazio zabrinutost i pozvao dve Koreje na uzdržanost. Ono što se događa na Korejskom poluostrvu je "zabrinjavajuće, pozivamo sve strane na uzdržanost", izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Severna Koreja je ranije saopštila da će prekinuti sve kanale komunikacije sa Južnom Korejom jer nije uspela da spreči slanje letaka protiv Pjongjanga u Severnu Koreju, te da će uništiti međukorejsku kancelariju i preduzeti vojne korake protiv Južne Koreje.

Severna Koreja je saopštila da se slanjem letaka krši niz mirovnih sporazuma Pjongjanga i Seula, posebno Deklaraciju iz Panmundžona, iz 2018. godine, koja je imala za cilj da smanji tenzije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.