Joksimović nije htela da ogovara na pitanja hrvatskih medija

Izvor: N1 televizija, 24.Apr.2018, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović nije htela da ogovara na pitanja hrvatskih medija

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović za N1 kaže da nije odbila izjavu za hrvatske medije tokom sastanka na vrhu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Sloveniji , već da nije htela da govori o odnosima Srbije i Hrvatske, jer to nije tema sastanka kojem prisustvuje.

Ministarska je poručila da na temu srpsko-hrvatskih odnosa ne želi da odgovora, ali da svi novinari mogu da uzmu izjavu na pitanja o Samitu, što reportera iz Hrvatske, kako je rekla, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << očigledno nije zanimalo, iako je bio tamo.

Joksimović navodi i da je novinar iz Hrvatske bio nekulturan i agresican, i da ona ne želi da komunicira na takav način.

Novinar zagrebačke redakcije TV N1 Hrvoje Krešić ranije je javio da je ministarka Joksimović odbila da odgovara na pitanja hrvatskih novinara na Brdu kod Kranja.

Saradnici ministarke prvo su novinarima iz Hrvatske rekli da će biti obavešteni kada će Joksimović davati izjavu, da bi potom rekli da izjave neće biti, što je Krešiću potvrdila i sama ministarka.

Hrvatski novinari su, međutim, kasnije videli kako ministarka daje izjave, ali samo kolegama iz Srbije. Kada je novinar N1 upitao Joksimović zašto izjavu nije dala i novinarima iz Hrvatske, ona mu je odgovorila da bira kome će dati izjavu, a to su to, kako mu je rekla, novinari koje je ona dovela.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.