Jedinice Južne Osetije ulaze u sastav Oružanih snaga Rusije

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2017, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinice Južne Osetije ulaze u sastav Oružanih snaga Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je predlog Vlade i potpisao sporazum sa Južnom Osetijom o uključivanju određenih jedinica Oružanih snaga Južne Osetije u sastav Oružanih snaga Rusije.

„Prihvatiti predlog Vlade Rusije o potpisivanju sporazuma između Rusije i Južne Osetije o ulasku određenih jedinica Oružanih snaga Republike Južne Osetije u sastav Oružanih snaga Rusije“, navodi se u dokumentu objavljenom na zvaničnom portalu za pravne informacije.

Ruski lider je naložio da se održe pregovori sa predstavnicima Južne Osetije.

Dokument je dodatak Dogovoru o savezništvu i integracijama Rusije i Južne Osetije, koji je potpisan 18. marta 2015. godine.


Gruzija reagovala na vojni sporazum Rusije i Južne Osetije


Ministarka Gruzije za pomirenje Ketevan Cihelašvili je izjavila da odluka o ulasku nekih južnoosetinskih jedinica u sastav ruske vojske predstavlja „produžetak politike okupacije”, prenosi dopisnik portala „Vzglяd” iz Tbilisija.

„Realni proces koji se tamo događa (u Južnoj Osetiji) je produžetak politike okupacije. To je rusifikacija našeg regiona. To je još jedan korak ka aneksiji”, izjavila je ona.

„To nema nikakvu legitimnost s tačke gledišta međunarodnog prava”, istakla je ona.

„Ovakvim potezima Rusija prosto jača ekskluzivnu kontrolu nad okupiranim teritorijama Gruzije (tako Tbilisi nazva Aphaziju i Južnu Osetiju), nad svim sferama života tamo”, rekla je ketevan Cihelašvili.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas odluku kojom je prihvatio predlog o ulasku nekih jedinica armije Južne Osetije u sastav oružanih snaga Rusije.

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin odlučio: Vojnici Južne Osetije će braniti Rusiju

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2017

Predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je predlog Vlade i potpisao sporazum sa Južnom Osetijom o uključivanju određenih jedinica Oružanih snaga te samoproglašene republike u sastav Oružanih snaga Rusije...- Prihvatiti predlog Vlade Rusije o potpisivanju sporazuma između Rusije i Južne Osetije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Puštanjem u rad morskog dela „Turskog toka“ obustavlja se isporuka gasa Turskoj kroz Rumuniju i Bugarsku

Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2017, 12:49

„Gasprom“ će sa puštanjem u rad morskog dela „Turskog toka“ obustaviti isporuke gasa Turskoj kroz Rumuniju i Bugarsku, prema međuvladinom sporazumu između Rusije i Turske objavljenom na zvaničnom sajtu za pravne informacije.. . „Strane polaze od toga da će gas iz Rusije, koji se u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.