PUTIN POTPISAO: Vojnici Južne Osetije će braniti Rusiju

Novosti online

14. 03. 2017. u 21:15

Predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je predlog Vlade i potpisao sporazum sa Južnom Osetijom o uključivanju određenih jedinica Oružanih snaga te samoproglašene republike u sastav Oružanih snaga Rusije

ПУТИН ПОТПИСАО: Војници Јужне Осетије ће бранити Русију

Foto Tanjug, Alexei Nikolsky/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je predlog Vlade i potpisao sporazum sa Južnom Osetijom o uključivanju određenih jedinica Oružanih snaga te samoproglašene republike u sastav Oružanih snaga Rusije.

„Prihvatiti predlog Vlade Rusije o potpisivanju sporazuma između Rusije i Južne Osetije o ulasku određenih jedinica Oružanih snaga Republike Južne Osetije u sastav Oružanih snaga Rusije“, navodi se u dokumentu objavljenom na zvaničnom portalu za pravne informacije.

Dokumentom su obuhvaćene službe po ugovoru Oružanih snaga Južne Osetije, a da bi vojnici mogli da stupe u rusku vojnu službu prvo moraju da napuste vojsku Južne Osetije.

Ruski lider je naložio da se održe pregovori sa predstavnicima Južne Osetije.

Dokument je dodatak Dogovoru o savezništvu i integracijama Rusije i Južne Osetije, koji je potpisan 18. marta 2015. godine.



(Izvor: sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

ranko75

14.03.2017. 21:37

A zasto mi nemamo sa Rusijom sporazum o uzajamnoj pomoci u slucaju da neko napadne jednu od nase dve zemlje?To je super varijanta za nas.Mala je verovatnoca da ce napasti Rusiju i da cemo trebati da je branimo,mnogo je veca verovatnoca da ce neko napasti nas i da ce nam biti potrebna pomoc.Osim toga takav sporazum sam po sebi odvraca agresora jer nece da ima posla sa Rusijom.A ako ne daj boze neko i napadne Rusiju,treba je braniti, jer ako uniste rusiju nas ce unistavati sa posebnim gustom.

Patriota

14.03.2017. 22:38

@ranko75 - Komentar ti je na mestu,i sve se slazem. A mislim i da sam znas kao i ja i cela Srbija zbog cega mi nemamo takav sporazum sa bratskom Rusijom....

Даца

15.03.2017. 00:28

@ranko75 - @Patriota: Мислиш због кога? Због онога ко је донео и онога ко је потписао 19.02.2016. "ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ОРГАНИЗАЦИЈЕ НАТО"?

ranko75

15.03.2017. 05:36

@ranko75 - Znam ali hocu reci da smo i sami krivi,kada one koji nece da imaju takav odnos mi biramo umesto da izaberemo one koji to zele i cije se zelje poklapaju sa zeljama vecine. Niko ne misli da clanstvo u EU nema alternative, a mi biramo onoga koji to tvrdi i tamo nas vodi milom ili silom.Svi se grozimo od sporazuma sa NATO i od parada pedera,pa i od toga sto nece da nam da referendum o ulasku u EU, ali biramo njega.Zar nismo onda i sami krivi?

roki

15.03.2017. 06:15

kao prvo pisu da je to samoproglasena drzava sto nije tacno tu juznu osetiju su priznale russija kuba venecuela kostarika i jos nekolio zemalja tako da imate odma na pocetku greske toliko i u buduce budite iskreni pozz...

Aleksandar

15.03.2017. 08:26

Rusija ili ne, ovo je novi vid pokoravanja. Zapitajte se ko ce prvi da gine ako treba da se ratuje. Pa nece Rus, nego jadnik iz Juzne Osetije. Srpska Vojska. Ni NATO ni Rusi. Mi!

ranko75

16.03.2017. 15:56

@Aleksandar - Ti Aleksandar nista ne razumes. Juzne Osetija ima po popisu od 2015 godine 53000 stanovnika,sto je 10 puita manje od Crne Gore. Da se nama prikljuci Crna gora, koja vec godinama nije u nasem sastavu mi ne bi njihove ljude stavili tamo gde je vazno za odbranu, a zamisli da crnogoraca 10 puta manje, ne bi ni mislili o njima,koliko bi bili beznacajni za nas, a Rusija koja je po broju ljudi 20 puta veca od nas i ne primeti te osetine, oni su kap u moru.Znacaj sporazuma je politicki a ne vojni.