Izviždan organizator desničarskog skupa u Virdžiniji

Izvor: RTS, 13.Avg.2017, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izviždan organizator desničarskog skupa u Virdžiniji

Čovek koji je organizovao miting "Ujedinimo desnicu" u Šarlotsvilu u Virdžiniji, zbog kog su izbili nasilni sukobi između belih prodesničarkih grupa i kontramitingaša, pokušao je da održi konferenciju za medije ali ga je publika izviždala i zaustavila u toj nameri, prenosi AP.
Džejson Kesler, bloger u Šarlotsvilu, pokušao je da održi govor ispred gradske skupštine tog grada, piše AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Neki ljudi su mu skandirali i pravili buku bubnjevima, a publika mu je dobacivala da nosi pogrešnu kapuljaču, što se odnosilo na Kju Kluks Klan, prenosi AP.
Kesler je tražio od obezbeđenja da mu pomognu i nakon toga su ga ispratili, nije prijavljeno nijedno hapšenje.
Učesnici mitinga "Ujedinimo desnicu" na kom su izbili sukobi protivili su se planovima lokalnih vlasti da iz parka u centru grada uklone statuu generala Roberta Lija, komandanta snaga Konfederacija u američkom građanskom ratu i protivnika ukidanja ropstva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.