Izraelski ministar se izvinio zbog izjave o preobraćenju homoseksualaca

Izvor: B92, 17.Jul.2019, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski ministar se izvinio zbog izjave o preobraćenju homoseksualaca

Izraelski ministar obrazovanja Rafi Perec izvinio se za kontroverzne izjave o terapiji preobraćenja homoseksualaca i mešovitim brakovima Jevreja u dijaspori.

Njegove izjave izazvale su mnogobrojne kritike i u Izraelu i u SAD.

Perec, vođa male verske nacionalističke partije, napisao je pismo predsedavajućem Jevrejske agencije objasnivši da je poredjenje brakova između Jevreja u dijaspori i nejevreja sa drugim holokaustom pogrešno.

On je takve brakove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kritikovao na sednici vlade ali su njegove izjave procurile u medije.

U drugom pismu upućenom školama Perec je naveo da se „žestoko protivi“ kontroverznoj tehnici koja teži da preobrati homoseksualce u hetereoseksualce nakon što je rekao da je podržava.

Izjave ministra o terapiji konverzije izazvale su široku osudu i stotine ljudi je protestovalo u Tel Avivu.

Perec je nekada bio rabin u izraelskoj vojsci, a u junu je postao ministar u prelaznoj Vladi Izraela.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izraelski ministar se izvinio zbog izjave o preobraćenju homoseksualaca

Izvor: Radio 021, 18.Jul.2019, 07:17

Izraelski ministar obrazovanja Rafi Perec izvinio se za kontroverzne izjave o terapiji preobraćenja homoseksualaca i mešovitim brakovima Jevreja u dijaspori...Njegove izjave izazvale su mnogobrojne kritike u Izraelu i u SAD...Perec, vođa male verske nacionalističke partije, napisao je pismo predsedavajućem...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.