Izlazak Atine iz Evrozone = katastrofa za Evropu!

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jul.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izlazak Atine iz Evrozone = katastrofa za Evropu!"

Ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn pozvao je danas Nemačku da izbegne izlazak Grčke iz evrozone, upozoravajući Berlin da bi to dovelo do raskola u odnosima te države sa Francuskom, što bi predstavljalo katastrofu za Evropu.

- Bilo bi fatalno po reputaciju Nemačke u Evropskoj uniji i svetu, ukoliko Berlin sada ne iskoristi šansu koja postoji sa reformama koje Grčka nudi. Ukoliko Nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << insistira na 'Gregzitu' (izlasku Grčke iz evrozone), to će izazvati duboki konflikt sa Francuskom. To bi bila katastrofa za Evropu - rekao je Aselborn u intervjuu za nemački list "Zidojče cajtung" koji će biti objavljen u ponedeljak.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.