Iz zemunice izašlo još 14 pripadnika sekte koji čekaju kraj sveta

Izvor: Blic, 01.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz zemunice izašlo još 14 pripadnika sekte koji čekaju kraj sveta



Iz zemunice kod sela Nikoljska, u Penzenskoj oblasti centralne Rusije, danas je izašlo 14 pripadnika sekte koji u dobrovoljnom zatočeništvu od početka novembra prošle čekaju sudnji dan.



Na površinu su izašle pristalice izvesnog Vitalija Nedogona, koji se do danas tokom pregovora sa vlastima i timom psihologa opirao napuštanju zemunice, koja se danas ponovo obrušila.

Grupa, u kojoj je i dvoje dece, smestila se u kuću Nedogona, gde namerava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da nastavi sa molitvama i očekivanja kraja sveta, koji, kako smatraju, treba da stigne u maju. U zemunici ostaje još 14 pripadnika sekte, među kojima je dvoje dece, nakon što je u petak izašlo sedam žena, koje su odlučile da skrovište napuste pošto se ono zbog podzemnih voda urušilo, a grupa se podelila na one koji nameravaju da ostanu do pravoslavnog Uskrsa i one koji žele da izađu. U pregovore je bio uključen i lider sekte Pjotr Kuznjecov, koga su ranije psiholozi i psihijatri proglasili neuračunljivim i koji se nalazi na prinudnom lečenju.

Pripadnici sekte, među kojima je većina iz Belorusije i drugih ruskih regiona, sebe nazivaju "pravim pravoslavnim hrišćanima", odbacuju svaka ovozemaljska blaga i smatraju komfor, novac, televiziju, internet i bar-kodove na proizvodima najvećim neprijateljima čovečanstva. Oni su odlučili da čekaju smak sveta, preteći da će se spaliti ukoliko vlasti pokušaju da ih nasilno izbace.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.