Izvor: RTS, 25.Avg.2020, 09:30

Iz obrušene zgrade u Indiji izvučeno 60 ljudi, nastavlja se potraga za preživelima

Spasioci su izvukli više od 60 preživelih iz ruševine zgrade u Mahadu blizu Mumbaja, saopštili su zvaničnici. Potraga za preživelima se nastavlja.
Petospratnica u Mahadu u kojoj je živelo oko 200 stanara, obrušila se sinoć i zarobila najmanje 90 ljudi. Tokom akcije spasavanja izvučeno je 60 stanara.

Jedan stanar je poginuo, a najmanje je još 30 ljudi ostalo zarobljeno u ruševinama zgrade, saopštile su lokalne vlasti, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Rojters.
Policija i lokalno stanovništvo i dalje traže preživele uprkos velikim monsunskim kišama i strahu od zaraze koronavirusom.
Uzrok obrušavanja nije poznat. Međutim, obrušavanja zgrada su česta u Indiji, uglavnom zbog loše izgradnje i građevinskog materijala, kao i nepoštovanja zakona.
Svake godine, velike padavine tokom sezone monsuna, koja traje od juna do septembra, doprinose urušavanju malih i velikih građevina u kojima je opasno stanovati. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.