Ivanov: Sankcije Zapadu ostaju na snazi

Izvor: Blic, 10.Jun.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov: Sankcije Zapadu ostaju na snazi

Šef kabineta ruskog predsednika izjavio je danas da će Rusija zadržati zabranu uvoza hrane iz zapadnih zemalja sve dok Zapad ne ukine sankcije Moskvi.

Sergej Ivanov je povodom odluke Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja da održe sankcije Rusiji rekao da je "sasvim logično pretpostaviti i da će Rusija produžiti svoje sankcije".

SAD i EU uveli su Rusiji sankcije zbog aneksije Krima i podrške pobunjenicima na istoku Ukrajine. Sankcijama je prekinut pristup >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rusije zapadnim tržištima i obustavljen izvoz vojne i energetske tehnologije. Rusija je uzvratila zabranom uvoza mnogih prehrambenih proizvoda sa Zapada.

Ivanov je rekao da je zabrana uvoza hrane podstakla domaći poljoprivredni sektor.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.