Izvor: RTS, 31.Avg.2020, 14:46

Istorijski let između Tel Aviva i Abu Dabija

Članovi izraelsko-američke delegacije bili su putnici prvog, istorijskog leta od Tel Aviva do Abu Dabija, koji je rezultat mirovnog sporazuma dve strane potpisanog 13. avgusta.
Američku delegaciju predvodio je viši savetnik Donalda Trampa i njegov zet Džered Kušner, savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajan, savetnici za Bliski istok i Iran, Avi Berkovic i Brajan Huk.

Sa izraelske strane tu su bili Meir Benšabat i visoki zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlade koji će se u Abu Dabiju sastati sa svojim kolegama iz UAE.
Državna delegacija Izraela zajedno sa predstavnicima SAD koje posreduju u razgovorima, trebalo bi u Abu Dabiju da produbi sporazum potpisan 13. avgusta
Putnici "boinga 737" kompanije "El Al" dobili su pakete sa zaštinom epidemijskom opremom, deznifekciono sredstvo za ruke, zaštitne maske zajedno sa zastavama Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, navodi Rojters.
Prošle subote vlasti Emirata poništile su zakon iz ranih 70-ih godina prošlog veka koji je zabranjivao bilu kakvu saradnju sa Izraelom i građanima te zemlje.
Ujedinjeni Arapski Emirati su treća arapska zemlja posle Egipta i Jordana koja je uspostavila diplomatske odnose sa Izraelom.
Međutim, kako ističe RT, za redovne komercijalne letove između Izreala i UAE biće potrebna dozvola Saudijske Arabije za prelet preko njene teritorije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PO PRVI PUT U ISTORIJI: Američki i izraelski zvaničnici posetili Emirate (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2020

Američku delegaciju predvodio je Kušner i savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O`Brajan...Američki i izraelski zvaničnici stigli su u danas u Ujedinjene Arapske Emirate u istorijsku posetu da bi finalizovali pakt o normalizaciji odnosa Izraela i te rapske zalivske države i rekli Palestincima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.