Izvor: RTS, 31.Avg.2020, 14:43

Eksplozije u UAE pred dolazak Netanjahua i delegacije SAD

Tri osobe su poginule, a nekoliko ih je povređeno u dve odvojene eksplozije u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih emirata Abu Dabiju i truističkom centru Dubaiju.
Kancelarija vlade Abu Dabija za saradnju sa medijima navela je da su dve osobe poginule u eksploziji u tom gradu, koja se, prema navodima lista Nešnel, dogodila u restoranima KFC i Hardis u ulici Rašid bin Said.

Ta ulica je glavni pravac prema aerodromu na koji su sleteli bliski saradnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednika SAD Donalda Trampa i izraelski premijer Benjamin Netanjahu.
Oni su komercijalnim letom izraelske avio-kompanije došli na finalno usaglašavanje teksta sporazuma o normalizaciji odnosa između UAE i jevrejske države, prenosi Rojters.
Policija navodi da je u incidentu lakše povređeno nekoliko ljudi, a stanovnici okolni zgrada su evakuisani.
U saopštenju kancelarije se kaže da je uzrok eksplozije "loše povezan kontejner za gas nakon punjenja".
Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama i u lokalnim medijima vidi se da je pričinjena značajna šteta, kao i beli dim koji se uzdiže iz prizemlja zgrade.
U Dubaiju je poginula jedna osoba kada je eksplodirao cilindar za gas u jednom restoranu.
Portparol službe civilne odbrane rekao je da je ošećeno prizemlje zgrade i da je vatra ugašena za oko pola sata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istorijski let između Tel Aviva i Abu Dabija

Izvor: RTS, 31.Avg.2020

Članovi izraelsko-američke delegacije bili su putnici prvog, istorijskog leta od Tel Aviva do Abu Dabija, koji je rezultat mirovnog sporazuma dve strane potpisanog 13. avgusta. . Američku delegaciju predvodio je viši savetnik Donalda Trampa i njegov zet Džered Kušner,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.