Iskasapio suprugu, a onda je sud NJOJ oduzeo decu!

Izvor: Press, 06.Nov.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskasapio suprugu, a onda je sud NJOJ oduzeo decu!

Mirjana Kristović (35) iz Župe Dubrovačke, majka troje dece, koju je letos pijani suprug isekao mačetom na spavanju i unakazio joj lice izlomivši kosti, izgubila je odlukom dubrovačkog suda i staranje o deci koja su smeštena u dom i biće upućena u hraniteljsku porodicu.
Nasilni suprug Ilija je i dalje u pritvoru dubrovačkog suda, ali za Mirjanu je posle izlaska iz bolnice gde se oporavljala duže >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od mesec dana, usledio novi šok - oduzeli su joj decu, ali nisu i nadu, jer, kako kaže - za njih će se boriti do smrti. "Kad mi njih oduzimaju isto je kao da mi oduzimaju život, koji nije uspeo da mi oduzme Ilija", rekla je ona. 
Prema Mirrjaninim rečima svi nalazi doktora iz splitskog KBC-a i dubrovačke bolnice govore da je ona sposobna za brigu oko svoje troje dece (deset, osam i šest godina), ali je sud ipak odlučio da ih pošalje u hraniteljsku porodicu. "Niko nije razgovorao sa mnom, niko nije pitao decu da li žele da budu s majkom, nego grupa birokrata iz Centra za socijalnu skrb odlučuje o našoj sudbini" - rekla je Mirjana, kako je prenela "Slobodna Dalmacija". Ona se i sada sa užasom priseća noćnog pakla kroz koji je prošla kada ju je suprug doslovno izmasakrirao:

 
- Radila sam i tog 12. avgusta došla sam kući oko 21 sat kad je Ilija već bio pijan, što je bilo normalno za njega. On je uvek urlao, pio, pa urlao, ali me dotad nije fizički napadao, sve do te noći - priča Mirjana.Prema njenim rečima, scene su prestale oko pola dva po ponoći kad je konačno zaspala, ali su ubrzo usledili udarci od kojih je pala u nesvest. 
"Tek ujutro videla sam da sam sva krvava i strahovito me je bolela glava. Krvav je bio pod, odeća, posteljina... a Ilija je sedeo pokraj mene držeći delove moje slomljene zubne proteze. Moj sin od nepunih šest godina rekao mi je, toga se sećam: Tata tera mušice od tebe.
Tek mi je posle bilo jasno da su mušice dolazile na tu moju krv...", priča Mirjana. Muž je Mirjaninog šefa obavestio da je pala sa stepenica i da neće doći na posao, a u njenom sećanju ostala je samo bolnica u kojoj su dan kasnije obavljene dve operacije pod punom anestezijom i jedna pod lokalnom. 
"Ljudi iz Centra za socijalnu skrb su me posetili odmah nakon otpuštanja iz splitske bolnice 17. septembra, dok sam bila sva još otečena i rekli da deca više ne smeju boraviti u našoj kući. Ako ih ne dam njima, rekli su, onda će mi dovesti policiju, pa sam ja moje mališane, da ih poštedim šokova, predala Centru.
Od tada su u domu u Dubrovniku i mogu da ih vidim samo dva puta nedeljno", objasnila je nesretna majka.Prema njenim rečima, Centar je izdejstvovao uput za trajno smeštanje Mirjane na neurohirurgiju, jer su tvrdili da je nesposobna za brigu o deci. Ali, u dubrovačkoj bolnici ni neurolog, ni očni i lekar, ni otorinolaringolog nisu našli razlog da bude hospitalizovana, već su svi ocenili  da je njeno zdravstveno stanje posledica šokova i stresa koje proživljava. 
"Ja ću se za svoju decu boriti do svoje smrti, sposobna sam da brinem i za sebe i za njih, a kad mi ih oduzimaju isto je kao da mi oduzimaju život, koji mi nije uspeo da oduzeme Ilija", rekla je Mirjana.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.