Iranci koriste špijunski avion SAD kako bi napravili svoj

Izvor: TvojPortal.com, 12.Dec.2011, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranci koriste špijunski avion SAD kako bi napravili svoj

/vesti online/ Iranski stručnjaci planiraju da rasklope zarobljeni američki špijunski avion kako bi saznali njegove inženjerske tajne, došli do poverljivih podataka i proizveli još moderniju letelicu, izjavili su vojni zvaničnici u Teheranu.


Iran je saopštio da je prošle sedmice oborio američku bespilotnu letelicu koja je ušla u njegov vazdušni prostor nedaleko od granice sa Avganistanom, a američki stručnjaci potvrdili su da letelica skoro nije uopšte oštećena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << /> Iranski zvaničnici rekli su da ne nameravaju da vrate Americi izviđački avion "RQ-170 sentinel" (ERKU-170 sentinel).
Oni vjeruju da mogu da pokrenu masovnu proizvodnju unapređene verzije zarobljenog aviona.
"Naša sledeća akcija biće obrnuti inženjering nad avionom. U bližoj budućnosti moći ćemo da pokrenemo njegovu masovnu proizvodnju. Iranski inženjeri uskoro će napraviti superiorniji avion od ovog američkog uz pomoć obrnutog inženjeringa", izjavio je šef iranske parlamentarne komisije za bezbjednost Parviz Soruri.
Opširnije

Iransvetspijunski avion SADiranci prave svoj

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.