Iran upozorio da će napustiti nuklearni sporazum ako to učine SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2018, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran upozorio da će napustiti nuklearni sporazum ako to učine SAD

Šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif upozorio je večeras američku adminsitraciju da ukoliko odustane od iranskog nuklearnog sporazuma to bi moglo da ugrozi predstojeće pregovore sa Severnom Korejom o istom pitanju, jer bi SAD pokazale da ne drže obećanja.

Zarif je u izjaviji agenciji AP rekao da ukoliko američki predsednik Donald Tramp odluči da izađe iz sporazuma, Iran će najverovatnije isto napustiti sporazum koji su u julu 2015. godine postigle šest velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sila - SAD, Francuska, Kina, Rusija, Nemačka i Velika Britanija sa Iranom.

Prema njegovim rečima, ako bi Iran napustio sporazum to bi značilo da više nema obaveze i da bi mogao da nastavi aktivnosti obogaćivanja uranijuma.

Iranski ministar je dodao da bi Iran pozdravio smanjenje tenzija na Korejskom poluostrvu ali je rekao da Tramp pokazuje znake da SAD nisu "pouzdan partner za pregovore" navodeći da je ta zemlja "prilično nepouzdana i za druge međunarodne sporazume".

Tramp je u nekoliko navrata rekao da je sporazum katastrofalan i da postoji mogućnost da se SAD povuku. Konačna odluka o tome treba da se donese 12. maja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran upozorio da će napustiti nuklearni sporazum ako...

Izvor: B92, 24.Apr.2018

Ukoliko američka administracija odustane od iranskog nuklearnog sporazuma, to bi moglo da ugrozi predstojeće pregovore sa Severnom Korejom o istom pitanju..To je upozorio šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif i dodao da bi SAD pokazale da ne drže obećanja...Zarif je u izjaviji agenciji AP...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.