Irak: U novom talasu nasilja 12 mrtvih, 30 ranjenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: U novom talasu nasilja 12 mrtvih, 30 ranjenih

BAGDAD - U talasu najnovijih napada danas je širom Iraka poginulo najmanje 12 ljudi, 30 ranjeno, a 13 uhapšeno.

U minobacačkom napadu granate su pale na glavni ulaz ministarstva odbrane, u dobro čuvanoj "zelenoj zoni" u Bagdadu, gde se nalaze američka ambasada, sedište iračke vlade, parlament kao i nekoliko ministarstava i tom prilikom poginulo je najmanje troje ljudi, a sedam je ranjeno, saopštila je policija.

Kako javljaju agencije, nije saopšten >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ni identitet, ni funkcija žrtava.

U odvojenom incidentu, grupa nepoznatih ljudi upala je večeras na pijacu u Kazaniji, severoistočno od Bagdada, i ubila pet osoba, dok je u eksploziji bombe ispred regrutnog policijskog centra u bagdadskom kvartu Al-Jarmuk, ranije danas, poginulo četiri civila a 23 ranjeno.

Iračka policija je takođe danas saopštila da je razbila ćeliju terorističke mreže Al Kaide i zaplenila 50 prsluka punih eksploziva spremnih za upotrebu u zapadnom delu Iraka.

Trinaest osoba je uhapšeno u policijskoj operaciji u mestu Hit, u provinciji Anbar, nekadašnjem utočištu Al Kaide.

Istovremeno, visoki irački verski šiitski lider, veliki ajatolah Muhamed Al Modaresi, upozorio je danas da bi američko-irački pakt o bezbednosti mogao izazvati ustanak u Iraku.

Modaresi je na konferenciji za štampu opisao dugoročni sporazum sa SAD kao "mač koji visi iznad vratova Iračana" i naglasio da će on izazvati "novi talas nemira".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.