Izvor: Blic, 24.Apr.2023, 18:45

Indija je pretekla Kinu i postala NAJMNOGOLJUDNIJA ZEMLJA na svetu

Indija je pretekla Kinu kao najmnogoljudnija zemlja na svetu, prema procenama Ujedinjenih nacija, što je najznačajniji pomak u globalnoj demografiji od kada se beleži. Prema projekcijama UN-a, koje su izračunate na osnovu različitih faktora, uključujući popisne podatke i stope nataliteta i smrtnosti, Indija sada ima 1.425.775.850 stanovnika, čime je prvi put nadmašila Kinu, prenosi "Gardijan".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN: Indija do kraja mjeseca prestiže Kinu po broju stanovnika

Izvor: VOA, 24.Apr.2023

Indija će biti najmnogoljudnija država na svijetu do kraja ovog mjeseca, čime će nadmašiti Kinu, saopšteno je u ponedeljak iz Ujedinjenih nacija (UN). Kancelarija UN-a za ekonomska i socijalna pitanja (DESA) oglasila se nekoliko dana nakon što je iz još jedne agencije svjetske organizacije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.