ISLAMSKA DRŽAVA ILI TEHNIČKA GREŠKA Džihadisti insistiraju da su oni srušili ruski avion, prvi rezultati istrage govore drugačije

Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISLAMSKA DRŽAVA ILI TEHNIČKA GREŠKA Džihadisti insistiraju da su oni srušili ruski avion, prvi rezultati istrage govore drugačije

Islamska država izdala je saopštenje na nekoliko jezika u kojem se tvrdi da su oni srušili ruski avion nad egipatskim Sinajem. Istražni organi su pronašli crnu kutiju iz aviona, a vlada u Kairu je navela da se njen sadržaj analizira kako bi se utvrdio uzrok pada aviona.

Preliminarni rezultati istrage o padu aviona kažu da je pao usled tehničke greške.

I egipatski i ruski zvaničnici su izrazili sumnju u tvrdnje ogranka Islamske države da su oni oborili avion.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Podsetimo, islamisti su objavili video snimak kao dokaz da su oni oborili ruski avion, kao i saopštenje na nekoliko jezika, uključujući i bosanski.

Tvrdnje da su ruski putnički avion, koji se juče srušio u Egiptu, oborili teroristi ne mogu se smatrati tačnim", rekao je ruski ministar za saobraćaj Maksim Sokolov.

Saopštenje na nekoliko jezika u kojem se tvrdi da su islamisti srušili ruski avion:

#EGYPT #ISIS Release #Turkish,#French, #Bosnian & #German Languages Statement Claims Russian Aircraft Down In #Sinai pic.twitter.com/egNQFrja0R

Tehnička greška uzrok je pada aviona ruske kompanije "Kogalimavija" na Sinajsko poluostrvo u Egiptu, preliminarni su rezultati istrage o padu aviona.

Egipatski spasilački timovi danas su nastavili da traže tela putnika ruskog aviona koji se srušio nad egipatskim Sinajem, pri čemu je potraga proširena nakon što su tokom pronađena na području od čak osam kvadratnih kilometara.

Jedan vojni oficir, koji pomaže u potrazi, rekao je za agenciju AFP da su spasioci do sada pronašli tela 163 od ukupno 224 putnika i članova posade koji su se nalazili u avionu "erbas 321", koji se srušio nedugo posle poletanja juče ujutro iz letovališta Šarm el Šeik.

U avionu se nalazilo 214 ruskih državljana, tri osobe a ukrajinskim pasošem, kao i sedam članova posade.

Spasioci su odlučili da prošire područje na kojem se sprovodi potraga na 15 kvadratnih kilometara, rekao je vojni oficir, koji je želeo da ostane anoniman.

"Pronašli smo telo jedne trogodišnje devojčice osam kilometara od mesta na kojem je pronađena olupina aviona", rekao je on, dodajući da veliki broj pronađenih tela nema udove.

U međuvremenu su na mesto udesa stigli i ruski istražitelji, kojima će biti dopušten pristup olupini aviona u udaljenom delu poluostrva Sinaj, objavila je egipatska novinska agencija MENA.

U Rusiji je danas proglašen Dan žalosti uzbog pada aviona.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ISLAMSKA DRŽAVA ILI TEHNIČKA GREŠKA Džihadisti insistiraju da tome da su oni srušili ruski avion

Izvor: Blic, 01.Nov.2015

Islamska država izdala je saopštenje na nekoliko jezika u kojem se tvrdi da su oni srušili ruski avion nad egipatskim Sinajem. Sa druge strane, prem+liminarni rezultati istrage o padu aviona su da je pao usled tehničke greške...I egipatski i ruski zvaničnici su izrazili sumnju u tvrdnje ogranka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.