Hrvatski premijer prozvao predsednicu zbog neplaćanja poreza

Izvor: Blic, 30.Apr.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski premijer "prozvao" predsednicu zbog neplaćanja poreza

Apelom za plaćanje poreza državi, hrvatski premijer Zoran Milanović danas je indirektno poslao poruku predsednici Kolindi Grabar Kitarović zbog njene odluke da ostatak državnog novca za troškove predizborne kampanje uplati u humanitarne svrhe preko HDZ-a i time izbegne plaćanje poreza od 40 odsto.

"Plaćajte poreze, ovo je vaša država, to su važne stvari", rekao je Milanović, uz upozorenje da je neplaćanje poreza krivično delo.

Naravno da je pri tome mislio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i na Kolindu Grabar Kitarović, navodi zagrebački "Večernji list", podsećajući da je premijer šeficu države "još jednom prozvao" i to zbog njene izjave agenciji Blumberg, prema kojoj bi Hrvatska do 2020. mogla da uvede evro.

Predsednica, naime, očekuje da će Hrvatska u tom periodu preuzeti evro kao nacionalnu valutu, iako aktuelna vlada najmlađe članice Evropske unije odbija da odredi datum, a uvođenje evra jedna je i od nesuglasica nje i premijera.

Milanović je izjavu o evru nazvao "neozbiljnom" i od ministara u vladi tražio da to više "uopšte ne komentarišu", jer su to, kako kaže, pitanja za ozbiljne ljude.

Premijer je naglasio da će Hrvatska ući u Evrozonu u onom trenutku kada za to bude spremna, a u susret Međunarodnom prazniku rada pohvalio se smanjenjem broja nezaposlenih ispod 300.000 i rastom industrijske proizvodnje.

U prvomajskoj čestitki građanima poručio je da teška privredna situacija još nije sasvim prošla, ali i naglasio da "odgovorna vladina politika" počinje da daje merljive pozitivne rezultate i da je država na pragu izlaska iz duge recesije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.