Milanović: Broj nezaposlenih ispod 300.000 u travnju prvi put od 2009.

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Apr.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Broj nezaposlenih ispod 300.000 u travnju prvi put od 2009.

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović izvijestio je članove Vlade na početku današnje sjednice da je broj nezaposlenih pao ispod 300.000.

- Broj nezaposlenih smanjen je na 298.000 već u travnju. Posljednji put kad je broj u travnju pao ispod 300.000 bilo je 2009. godine. Nezaposlenih je sada 55.000 manje nego u isto vrijeme lani. Industrijska proizvodnja je porasla za visokih 3,5%, istaknuo je premijer.

Osvrnuo se i na odluku predsjednice Kolinda Grabar-Kitrović da >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << putem stranačkog računa HDZ-a donira novac te tako izbjegne plaćanje poreza državi.

- Plaćajte poreze. Ovo je vaša država, rekao je na sjednici Vlade.

Vlada bi sa sjednice trebala u saborsku proceduru uputiti prijedlog zakona o osobnoj iskaznici, temelj za provedbu projekta elektroničke osobne iskaznice, koja će vrijediti pet godina i kojom će nositelj dokazivati svoj identitet, hrvatsko državljanstvo, spol, datum rođenja i prebivalište u Hrvatskoj.

Na dnevnom redu sjednice Vlade je i Godišnje izvješće o obrani za 2014. godinu koje sadrži poglavlja o obrambenoj politici i upravljanju resursima, Oružanim snagama RH, posebnim poslovima u području obrane, upravno-pravnim, administrativnim poslovima i potpori, te aktivnostima u vezi s donošenjem i početkom realizacije Dugoročnog plana razvoja Oružanih snaga 2015.-2024.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Milanović pozvao građane da plaćaju porez državi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Apr.2015

"Broj nezaposlenih u Hrvatskoj je manji nego lani u ovo vrijeme", pohvalio se na početku sjednice vlade premijer Zoran Milanović...Odmah nakon toga poslao je poruku predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Iako je nije imenom prozvao, prokomentirao je njezinu odluku da novac koji je dobila iz Državnog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.