Izvor: RuskaRec.ru, 20.Jul.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hipersonične rakete i roboti će u rusku ratnu mornaricu stizati posle 2025.

Hipersonične rakete i roboti će u sastav naoružanja Ratne mornarice Rusije stizati posle 2025. godine. „Posle 2025. godine u sastav naoružanja podvodnih i nadvodnih snaga i obalskih snaga ruske Ratne mornarice stizaće hiperzvučne rakete i robotizovana sredstva različite namene, uključujući autonomne podvodne aparate bez posade”, navodi se u Osnovama državne politike u sferi vojne mornarice do 2030. godine, koje su potvrđene ukazom predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Vladimira Putina.  
U dokumentu se navodi da će osnovu naoružanja podvodnih i nadvodnih snaga i obalskih snaga Ratne mornarice Rusije u ranijem periodu do 2025. godine činiti visokoprecizne krstareće rakete velikog dometa. U perspektivi je „planirano stvaranje pomorskog kompleksa nosača aviona, perspektivnih borbenih brodova i podmornica, dubokovodnih pomorskih sistema nove generacije, razmeštanje morskih robotizovanih sistema za vršenje velikog kompleksa borbenih i bezbednosnih zadataka”, prenosi TASS.
„Do 2030. godine Ruska Federacija treba u svim strateškim pravcima da poseduje moćnu balansiranu mornaricu, koju čine brodovi namenjeni za vršenje zadataka u bližim i daljim morskim zonama i okeanskim rejonima, kao i iz mornaričke avijacije i obalskih snaga, opremljenih efikasnim ofanzivnim visokopreciznim oružjem, koje ima razvijen sistem baziranja i održavanja”, navodi se u osnovama državne politike.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.