Grčni zvaničnik: Cipras danas sa Merkelovom i Olandom

Izvor: Blic, 07.Jul.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčni zvaničnik: Cipras danas sa Merkelovom i Olandom

Grčki premijer Aleksis Cipras sastaće se danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Fransoa Olandom pre vanrednog samita lidera evrozone, rekao je zvaničnik grčke vlade.

U međuvremenu, grčki zvaničnici rekli su danas da su oni izneli predloge partnerima u evrozoni u vezi sa kreditom Atini, zasnovane na predlozima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iznetim prošle sedmice.

Oni su odbacili izjave zvaničnika evrozone da Atina nije iznela nijedan novi prijedlog.

- Da li se zaista radi o tome da nemamo predloge ili se njima ne sviđaju naši predlozi - rekao je jedan grčki zvaničnik.

Drugi zvaničnik je dodao da je grčka vlada došla sa predlozima o kojima evrogrupa nije raspravljala prošle sedmice.

Agencija AP javila je ranije, pozivajući se na izvore u evrozoni, da grčki ministar finansija Euklid Cakalotos nije izneo nove predloge u pisanoj formi o pomoći Atini.

Izvori navode da je Cakalotos, umesto toga, usmenim putem opisao aktuelnu finansijsku situaciju u Grčkoj.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obama Ciprasu: SAD snažno želi dogovor

Izvor: B92, 07.Jul.2015

Premijer Grčke Aleksis Cipras razgovarao je telefonom sa predsednikom SAD Barakom Obamom, kome je predočio predloge grčke vlade, pišu grčki mediji...Obama je grčkom premijeru preneo snažnu želju SAD da pregovori između Atine i kreditora budu uspešni, prenosi grčka agencija ANA...Šef evrogrupe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.