Gorbačov se naljutio: Mihalkove, ne budi sumanut!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Feb.2016, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorbačov se naljutio: Mihalkove, ne budi sumanut!

"Predsednik Udruženja filmskih radnika Nikita Mihalkov treba da se bavi svojim poslovima, a ne da ulazi u politiku", naglasio je bivši sovjetski predsednik Mihail Gorbačov u odgovoru na predlog čuvenog režisera da se njegova politika proglasi zločinačkom.

Bivši sovjetski predsednik poručio je čuvenom ruskom režiseru Nikiti Mihalkovu, koji je tražio da se politika Mihaila Gorbačova proglasi zločinačkom, da se ne meša u politiku i ograniči na kinematografiju, u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je cenjen, prenose ruski mediji.

- Neka se on bavi svojim poslovima. Kada je reč o politici, ima suviše velike pretenzije i ambicije, a to je štetno. On ima svoju oblast, ona je važna i mi treba da cenimo njegov talenat. U politiku on ne treba da ulazi - rekao je Gorbačov, a prenose ruski portali.

- On treba da se smiri. Molim sve da sačekaju, da se pruži mogućnost da se realizuje ono što danas imamo. A imamo mogućnost da vladamo sadašnjim životom. Ne treba da bude sumanutih ni u kojoj oblasti života - rekao je Gorbačov.

Prethodno je Nikita Mihalkov predložio da se politika Mihaila Gorbačova i Borisa Jeljcina proglasi zločinačkom.

- To treba da se učini na državnom nivou - izjavio je režiser, a preneli su ruski portali.

On je ponovio tezu Vladimira Putina iz 2005. godine da je raspad SSSR bio najveća geopolitička katastrofa dvadesetog veka.

- Odgovornost za to snose sovjetski lideri i prvi predsednik Rusije - naglasio je Mihalkov, a preneli ruski mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mihalkov oblatio Gorbačova

Izvor: Večernje novosti, 20.Feb.2016, 11:10

NAJNOVIJI intervju čuvanog ruskog režisera Nikite Sergejeviča Mihalkova izazvao je pravu političku buru u moskovskim medijima. Mihalkov je kazao da je politika bivšeg predsednika SSSR-a Mihaila Gorbačova i predsednika RF Borisa Jeljcina bila "zločinačka na državnom nivou". U istom intervjuu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.