Godišnje više od milion abortusa u Americi

Izvor: BKTV News, 22.Nov.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnje više od milion abortusa u Americi

Broj izvršenih abortusa u stalnom je padu u Americi u poslednje tri godine, a smanjuje se i broj tinejdžerskih abortusa.
Na godišnjem nivou broj abortusa u SAD iznosi nešto više od 784 hiljade, ili oko 17 odsto svih trudnoća, ali se ti podaci ne smatraju potpunim, pošto podatke nije dostavila Kalifornija koja ima visok procenat abortusa, pa je procena da je pravi broj veći od milion abortusa.
Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti čije je sedište u Atlanti, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << godišnje se broj abortusa smanjuje za oko pet odsto, među ženama starosti od 15 do 44 godine. Najmanje abortusa je zabeleženo u Misisipiju, četiri na hiljadu žena koje bi mogle da rode, što se objašnjava time što ta država ima samo nekoliko klinika gde je to moguće uraditi.
U Njujorku je istovremeno zabeleženo osam puta više abortusa. Najmanje abortusa vrše belkinje, 8,5 prekida trudnoće na hiljadu potencijalnih trudnoća, dok je kod Afro-Amerikanki taj broj četiri puta veći. U hispano populaciji izvrši se 19 abortusa na hiljadu žena koje su u godinama kada bi mogle da rode.
Od 1973. godine kada je pitanje abortusa prebačeno sa federalnog na nivo država, izvršeno je oko 50 miliona nasilnih prekida trudnoće u Americi. Sada je abortus nelegalan u 30 država, dok je u 20 on dozvoljen, u slučajevima silovanja, incesta ili kada je zdravlje žene ugroženo.
Izvor: blic.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.