Francuske i nemačke vojne snage na severu Sirije: To je agresija na naš suverenitet

Izvor: Blic, 15.Jun.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuske i nemačke vojne snage na severu Sirije: "To je agresija na naš suverenitet"

Sirijska vlada saopštila je danas da su francuski i nemački vojnici bili na severu Sirije, ali je tu tvrdnju odmah demantovalo nemačko Ministarstvo odbrane.

Sirijski državni mediji, preneli su da je vlada snažno osudila prisustvo Francuza i Nemaca u Ain al-Arabu - poznatom i pod nazivima Kobani i Manbij.

"Sirija smatra da je prisustvo francuskih i nemačkih snaga eksplicitna i neopravdana agresija na naš suverenitet i nezavisnost", prenela je sirijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novinska agencija SANA.

Nemačko ministarstvo odbrane negira da su nemački specijalci u severnoj Siriji i dodalo da stalno ponavljenje ove optužbe nikada nije bilo istinito.

"Ne postoje nemačke specijalne snage u Siriji. Optužba je lažna", rekao je portparol nemačkog ministarstva.

Sirijska vlada uz podršku SAD sprovodi ofanzivu protiv Islamske države kod Manbija.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.