Izvor: Blic, 02.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs: U centralnoj Evropi najviše milijardera iz Ukrajine

Američki magazin Forbs uvrstio je sedam Ukrajinaca, šest Poljaka, dva Rumuna i jednog Čeha na listu 16 najbogatijih ljudi centralne Evrope.



Prvo mesto na Forbsovoj listi bogataša bivšeg "istočnog bloka" bez Rusije zauzima Petr Kelner iz Češke, osnivač investicionog fonda PPF, sa imovinom od 9,3 milijarde dolara.

Na drugom mestu nalazi se Ukrajinac Rinat Ahmedov sa 7,3 milijarde dolara, a treće i četvrto mesto zauzimaju njegovi sunarodnici, biznizmen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Viktor Pinćuk, osnivač kompanije Interpajp, sa imovinom od pet milijardI dolara, i Konstantin Zevago sa 3,4 milijarde dolara.

Najbogatiji među poljskim milijarderima su Lešek Čarnecki sa imovinom vrednom 2,6 milijarde dolara i Mikal Solovov sa 1,9 milijardi dolara.

Rumunski biznismen Dinu Patričju sa imovinom od 2,5 milijade dolara zauzima deseto mesto na listi Forbsa, dok se Jon Cirijak sa procenjenom imovinom na 1,2 milijarde dolara nalazi na 14. mestu.

Patričju se, prema navodima časopisa Kapital, bavi naftom, nekretninama i medijima, a Cirijak posluje u oblasti sporta, posebno tenisa, u finansijskom sistemu, osiguranju, nekretninama i trgovini.

Cirijak je bio poznat kao dobar teniser u sedamdesetim godinama prošlog veka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.