FBI: Znamo ko je terorista koji je ubio novinare

Izvor: 24sata, 08.Sep.2014, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI: Znamo ko je terorista koji je ubio novinare

Britanske i američke vlasti znaju identitet džihadiste koji je brutalno ubio američke novinare Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa i objaviće ga u roku od nekoliko dana, saopštio je Federalni istražni biro.

Tim stručnjaka za borbu protiv terorizma FBI doputovao je prošlog meseca u Britaniju i samo što nije uhapsio 12 osumnjičenih za koje se veruje da su obezbedili novac i kontakte kako bi “džihadista Džon” otputovao u Siriju.

Američki izvor izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << je za britanski “Dejli mejl” da se među “okorelim teroristima” nalazi i nekoliko ljudi iz Vest Midlendsa, koji su od ranije poznati britanskoj policiji.

- Mi smo 99,9 odsto sigurni ko je ‘Džon’ - navodi izvor i dodaje da je akcija otkrivanja i hapšenja njegovih saradnika oprezno planirana
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.