VB i SAD znaju ko je ubica novinara

Izvor: B92, 08.Sep.2014, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VB i SAD znaju ko je ubica novinara

Britanske i američke vlasti su istakle da znaju identitet člana paravojne formacije Islamska država koji je ubio dvojicu američkih novinara.

U istragu je uključen i FBI, čiji agenti u Velikoj Britaniji imaju 12 osumnjičenih za pomaganje ubici da otputuje u Siriju.

Neki od osumnjičenih su već od ranije poznati policiji, a svi žive u području Vest Midlandsa, jedne od devet regija u Engleskoj.

“Džihadi Džon“, kako se istražitelji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nazivaju osumnjičenog za ubistvo Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa je pronađen sa 99,9% sigurnosti, a dnevni list Mirror navodi da se akcije policije moraju nastaviti sa velikim oprezom kako bi se locirali i uhapsili svi njegovi pomagači.

Posle ubistva dvojice američkih novinara, džihadisti prete ubistvom Britanskog humanitarca Dejvida Hejsa, koji je, kako se pretpostavlja, i dalje u zarobljeništvu u Siriji.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FBI skida masku dželatu koji kolje novinare

Izvor: Blic, 08.Sep.2014

Britanske i američke vlasti znaju identitet džihadiste koji je brutalno ubio američke novinare Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa i objaviće ga u roku od nekoliko dana, saopštio je Federalni istražni biro...Tim stručnjaka za borbu protiv terorizma FBI doputovao je prošlog meseca u Britaniju i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.