El Sisi novi predsedavajući Afričke unije

Izvor: RTS, 10.Feb.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

El Sisi novi predsedavajući Afričke unije

Predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi izabran je za novog predsedavajućeg Afričke unije (AU) na samitu te organizacije u Adis Abebi.
U obraćanju učesnicima samita glavnom gradu Etiopije, Abdel Fatah el Sisi je istakao da će u centru njegovog rada na novoj dužnosti biti bezbednost afričkog kontinenta, javlja AP.

"Naš rad mora i dalje da bude usmeren na unapređenje sveobuhvatnog i održivog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mira i bezbednosti u Africi. Posredovanje i preventivna diplomatija ostaće prioritet Afričke unije", rekao je El Sisi.
Naveo je i da borba protiv terorizma zahteva identifikovanje onih koji ga podržavaju i finansiraju, i zajednički angažman.
"Svesni smo teškoće i složenosti te borbe i zato je ovo jedini način da pobedimo terorizam i da ga iskorenimo", rekao je egipatski predsednik.
El Sisi je na mestu jednogogodišnjeg mandata predsedavajućeg AU zamenio predsednika Ruande Pola Kagamea.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Abdel Fatah el-Sisi izabran za novog predsedavajućeg Afričke unije

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019

Predsednik Egipta Abdel Fatah el-Sisi izabran je danas za novog predsedavajućeg Afričke unije (AU) na samitu te kontinetalne organizacije Adis Abebi...U obraćanju učesnicima samita glavnom gradu Etiopije, predsednik Egipta je istakao da će u centru njegovog rada na toj dužnosti biti bezbednost...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.