Eksplozija u Briselu, neutralisana osoba opasana eksplozivom

Izvor: RTS, 20.Jun.2017, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Briselu, "neutralisana" osoba opasana eksplozivom

Nakon eksplozije na železničkoj stanici u Briselu "neutralisana" je osoba koja je navodno bila opasana eksplozivom. Očevici događaja navode da je osumnjičeni vikao Alahu ekber. Nema povređenih.
Belgijska policija je saopštila da su vojnici na centralnoj stanici u Briselu "neutralisali jednu osobu" koja je, prema nekim navodima, bila opasana pojasom sa eksplozivom.

U incidentu niko drugi nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povređen, prenosi Rojters.
Belgijski tužilac rekao je za agenciju Belga da je stanicu potresla eksplozija i da je policija pucala na jednog muškarca i pogodila ga, navodi AFP.
Portparol policije nije mogao da potvrdi medijske navode da je osoba bila opasana eksplozivom i nije poznato da li je ona još uvek živa.
Policija je saopštila na Tviteru da je incident na centralnoj stanici u Briselu pod kontrolom.
Očevici događaja navodi da je osumnjičeni za eksploziju na briselskoj železničkoj stanici vikao Alahu ekber pre nego što je izazvao eksploziju.
"Sišao sam na niži nivo gde je neko nešto vikao. Onda sam čuo povike 'Alahu-ekber' i zatim je on aktivirao eksploziv koji bio u kolicima", rekao je zaposleni na železnici Nikolas van Herevegen, prenosi AFP.
Portparol vatrogasne službe Pjer Mej je potvrdio da se desila neka vrsta eksplozije na Centralnoj stanici ali nije mogao da kaže šta ju je izazvalo. Naveo je da su vatrogasci na licu mesta.

Belgijski mediji javljaju da je policija evakuisala i glavni trg u Briselu.
Premijer Belgije Šarl Mišel apelovao je na građane putem Tvitera da prate instrukcije vlasti. 
Belgija je u stanju visoke pripravnosti otkako su 22. marta 2016. bombaši samoubice ubili 32 ljudi u briselskom metrou i na aerodromu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.