Eksplozija u Briselu, "neutralisana" osoba opasana eksplozivom

Nakon eksplozije na železničkoj stanici u Briselu "neutralisana" je osoba koja je navodno bila opasana eksplozivom. Očevici događaja navode da je osumnjičeni vikao Alahu ekber. Nema povređenih.

Belgijska policija je saopštila da su vojnici na centralnoj stanici u Briselu "neutralisali jednu osobu" koja je, prema nekim navodima, bila opasana pojasom sa eksplozivom.

U incidentu niko drugi nije povređen, prenosi Rojters.

Belgijski tužilac rekao je za agenciju Belga da je stanicu potresla eksplozija i da je policija pucala na jednog muškarca i pogodila ga, navodi AFP.

Portparol policije nije mogao da potvrdi medijske navode da je osoba bila opasana eksplozivom i nije poznato da li je ona još uvek živa.

Policija je saopštila na Tviteru da je incident na centralnoj stanici u Briselu pod kontrolom.

Očevici događaja navodi da je osumnjičeni za eksploziju na briselskoj železničkoj stanici vikao Alahu ekber pre nego što je izazvao eksploziju.

"Sišao sam na niži nivo gde je neko nešto vikao. Onda sam čuo povike 'Alahu-ekber' i zatim je on aktivirao eksploziv koji bio u kolicima", rekao je zaposleni na železnici Nikolas van Herevegen, prenosi AFP.

Portparol vatrogasne službe Pjer Mej je potvrdio da se desila neka vrsta eksplozije na Centralnoj stanici ali nije mogao da kaže šta ju je izazvalo. Naveo je da su vatrogasci na licu mesta.

Belgijski mediji javljaju da je policija evakuisala i glavni trg u Briselu.

Premijer Belgije Šarl Mišel apelovao je na građane putem Tvitera da prate instrukcije vlasti. 

Belgija je u stanju visoke pripravnosti otkako su 22. marta 2016. bombaši samoubice ubili 32 ljudi u briselskom metrou i na aerodromu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво