Eksplozija u Bogoti, najmanje deset žrtava

Izvor: RTS, 17.Jan.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Bogoti, najmanje deset žrtava

Ispred policijske akademije u Bogoti eksplodirao je automobil-bomba, pri čemu je ubijeno najmanje 10 osoba, dok je 66 ljudi ranjeno, saopštilo je kolumbijsko Ministarstvo odbrane i dodalo da među ubijenima ima građana Paname i Ekvadora.
Bomba je eksplodirala u Policijskoj akademiji General Santander južno od Bogote, potvrdio je gradonačelnik Enrike Penalosa novinarima, a fotografije na društvenim mrežama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokazuju hitnu pomoć i ostatke zapaljenog vozila na parkiralištu policijske akademije.

Ministarstvo obrane navodi da je poginulo osam osoba, ali zvaničnici nisu naglasili da li su mrtvi i ranjeni policajci ili civili.
Kolumbijski predsednik Ivan Duke naredio je državnim bezbednosnim snagama da nađu počinitelje i privedu ih pravdi, a na Tviteru poručio da Kolumbijci odbacuju terorizam.
"Svi Kolumbijci odbacuju terorizam i ujedinjeni su kako bi mu se suprotstavili", napisao je na Tviteru kolumbijski predsednik.
Britanska agencija navodi da nije bilo reči o tome ko bi mogao stajati iza napada i podseća da je građanski rat u Kolumbiji trajao decenijama, a nasilje je okončano mirovnim sporazumom sa Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije (FARC) koji je potpisan 2016. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Eksplozija automobila u Bogoti, ima stradalih

Izvor: B92, 17.Jan.2019

U velikoj eksploziji stradalo najmanje devet osoba, povrećeno 54...U velikoj eksploziji u prestonici Kolumbije Bogoti stradalo je najmanje devet osoba , saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje...Eksplozija se dogodila u 9:30 po lokalnom vremenu, ispred policijske akademije u južnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.