Ekoteroristi zapalili pet luksuznih vila u Ulici snova u Sijetlu

Izvor: Blic, 03.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekoteroristi zapalili pet luksuznih vila u Ulici snova u Sijetlu

Vatra koja je jutros zahvatila pet luksuznih kuća u popularnoj Ulici snova, smeštenoj u severnom predgrađu Sijetla, predstavlja delo ekoterorizma, tvrde zvaničnici, prenosi CNN.



"Nema povređenih, a ni osumnjičenih. Jedini trag koji smo pronašli na licu mesta je poruka sa potpisom ELF", kaže Rik Istman, šef vatrogasne službe distrikta broj 7.

Istman, međutim, nije želeo da kaže da li policija sumnja da je poruku ostavio Front planetarnog oslobođenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je FBI ocenio kao ekoterorističku grupu.

"Gradite zeleno? Jok, crno!", pisalo je u poruci koju je dopisnik CNN-a imao prilike da vidi.

Džon Heler, predsednik Ulice snova, kaže da mu je šef vatrogasaca rekao da je požar izbio pod sumnjivim okolnostima.

"Razumeo sam da je reč o terorističkom delu", kaže Heler i dodao da je izgradnja ovog naselja koštala oko dva miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.