Ekonomska kriza - uvod u političku nestabilnost?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2009, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomska kriza - uvod u političku nestabilnost?

MOSKVA - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun je upozorio, u Moskvi, da bi sadašnja globalna ekonomska kriza mogla brzo da preraste u političku nestabilnost.

"Strahujem da ovaj problem, ukoliko ga brzo ne rešimo, može prerasti u zabrinjavajuću političku nestabilnost, u političku krizu", ukazao je čelnik UN diplomatama u Moskvi.

"Period globalne finansijske krize zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << globalnu solidarnost i upravo zato ću na samitu 'dvadesetorice' u Londonu pozvati na realizaciju opširnog plana stimulisanja koji bi odgovarao potrebama svih zemalja u razvoju, a koji predviđa ukazivanje pomoći za likvidaciju posledica finansijske krize u vrednosti od bilion (hiljadu milijardi) dolara", rekao je Ban.

On je danas takođe izjavio da će pitanje uvođenja nove rezervne valute biti razmatrano na samitu Grupe 20 ekonomski najrazvijenijih zemalja i država sa privredama u naglom usponu (G20) u Londonu, zakazanom za 2. april.

"UN su osnovale specijalnu komisiju za rešavanje finansijske krize", rekao je on i dodao da su stručnjaci dali mnoštvo predloga, od kojih je jedan uvođenje nove globalne valute.

"Sve to mora biti razmotreno, između ostalog i na predstojećem susretu 'dvadesetorice'", ukazao je Ban i podvukao da "jasnog rešenja tog problema za sada nema".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.