Ekonomija SAD u lošijem stanju nego što se misli

Izvor: Blic, Beta, 19.Feb.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomija SAD u lošijem stanju nego što se misli

Američke Federalne rezerve su saopštile da je ekonomija SAD u lošijem stanju nego što se misli i procenile da će se pogoršavanje nastaviti tokom ove godine, bez ikakvih znakova stabilizacije stambenog tržišta.



Mračna ocena centralne banke SAD sadrži očekivanje rasta stope nezaposlenosti na čak 8,8 odsto i umanjenje godišnjeg učinka američke ekonomije, prvi put posle 1991. godine. Saopštenje Federalnih rezervi usledilo je nekoliko časova posle izveštaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji pokazuju da je gradnja novih kuća i stanova u SAD pala na rekordno nizak nivo prošlog meseca.

Ipak, neki ekonomisti vide i nešto dobro u depresivnom izveštaju o stambenom sektoru: manja gradnja će smanjiti broj neprodatih kuća u SAD i doprineti eventualnom oporavku. Mnogi ekonomisti veruju da će se trenutna stopa nezaposlenosti u SAD od 7,6 odsto – najviša u poslednjih 16 godina – popeti na 9 odsto do početka iduće godine bez obzira na stimulativni paket od 787 milijardi dolara koji je Obama potpisao.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.