Egipatski mediji: Značajan napredak u razgovorima o primirju

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 12:56

Egipatski mediji: Značajan napredak u razgovorima o primirju

Drugog dana razgovora o primirju u Pojasu Gaze koji se vode u Kairu, postignut "značajan napredak" ka obustavi neprijateljstava, javlja egipatska televizija.

Razgovor se vodi iumeđu posrednika u pregovorima i delegacije palestinske militantne grupe Hamas.

Egipat, Katar i Sjedinjene Američke Države su se založili za prekid vatre nakon skoro petomesečnih borbi u Pojasu Gaze nakon napada na Izrael koji su 7. oktobra prošle godine izveli pripadnici Hamasa, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tajms of Izrael.

Egipatska državna televizija prenela je da se diskutuje o najnovijem predlogu kojim se poziva na šestonedeljni prekid oružanih borbi i oslobađanje talaca.

Izrael nije poslao svoj pregovarački tim u Kairo nakon što je od Hamasa dobio nezadovoljavajuci odgovor o najnovijem pregovaračkom okviru formulisanom prošlog vikenda u Parizu.

Kako prenosi izraelski dnevnik, neimenovani izraelski zvaničnik je potvrdio da je Hamas odbio da odgovori na zahtev izraelskih vlasti da dostavi spisak živih talaca i da precizno odredi koliko palestinskih zatvorenika Izrael mora da oslobodi za svakog oslobodjenog taoca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipatski mediji: Značajan napredak ka primirju u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2024

Drugog dana razgovora o primirju u Pojasu Gaze koji se vode u Kairu, posrednici u pregovorima i delegacija palestinske militantne grupe Hamas postigli su "značajan napredak" ka obustavi neprijateljstava, javila je danas egipatska državna televizija.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.