Ponedeljak, 04.03.2024.

11:46

Egipatski mediji: Značajan napredak u razgovorima o primirju

Drugog dana razgovora o primirju u Pojasu Gaze koji se vode u Kairu, postignut "značajan napredak" ka obustavi neprijateljstava, javlja egipatska televizija.

Izvor: Tanjug

Egipatski mediji: Značajan napredak u razgovorima o primirju
Tanjug/AP Photo/Mahmoud Essa

Razgovor se vodi iumeđu posrednika u pregovorima i delegacije palestinske militantne grupe Hamas.

Egipat, Katar i Sjedinjene Američke Države su se založili za prekid vatre nakon skoro petomesečnih borbi u Pojasu Gaze nakon napada na Izrael koji su 7. oktobra prošle godine izveli pripadnici Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.

Egipatska državna televizija prenela je da se diskutuje o najnovijem predlogu kojim se poziva na šestonedeljni prekid oružanih borbi i oslobađanje talaca.

Izrael nije poslao svoj pregovarački tim u Kairo nakon što je od Hamasa dobio nezadovoljavajuci odgovor o najnovijem pregovaračkom okviru formulisanom prošlog vikenda u Parizu.

Kako prenosi izraelski dnevnik, neimenovani izraelski zvaničnik je potvrdio da je Hamas odbio da odgovori na zahtev izraelskih vlasti da dostavi spisak živih talaca i da precizno odredi koliko palestinskih zatvorenika Izrael mora da oslobodi za svakog oslobodjenog taoca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

20 h

Podeli: