Izvor: RTS, 19.Avg.2020, 17:09

EU ne priznaje rezultate izbora u Belorusiji, najavljuje sankcije za umešane u prevaru

Evropska unija ne priznaje rezultate predsedničkih izbora u Belorusiji i ubrzo će uvesti sankcije onima koji su umešani u izbornu prevaru i suzbijanje protesta, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.
Šarl Mišel je na kraju vanrednog sastanka lidera Evropske unije rekao da će sankcije biti uvedene određenom broju pojedinaca odgovornih za nasilje, represiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i izbornu prevaru.

Da Evropska unija ne priznaje pobedu Aleksandra Lukašenka potvrdila je i nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je rekla da izbori nisu bili ni fer ni slobodni.
Nema sumnje da je na izborima bilo ozbiljnog kršenja pravila. Izbori nisu bili ni fer ni slobodni i zato rezultati ne mogu biti priznati, rekla je Merkelova novinarima u Berlinu.
Istakla je da podržavaju učesnike mirnih demonstracija.
Na predsedničkim izborima održanim 9. avgusta, Aleksandar Lukašenko je proglasio pobedu sa oko 80 odsto osvojenih glasova.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EU o Belorusiji: jasne reči, malo prostora za akciju

Izvor: Deutsche Welle, 20.Avg.2020, 07:54

Evropska unija ne priznaje rezultate izbora u Belorusiji i poziva na nacionalni dijalog bez spoljne intervencije. Unija pokazuje jedinstvo u spoljnoj politici – ali o budućnosti te zemlje će se odlučivati u Moskvi.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.