Džonson ubedljiv u trećem krugu, čeka se poslednja runda glasanja

Izvor: RTS, 20.Jun.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson ubedljiv u trećem krugu, čeka se poslednja runda glasanja

Bivši ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson ubedljivo je pobedio i u četvrtom, pretposlednjem krugu glasanja za predsednika Konzervativne partije, a iz trke je ispao aktuelni ministar unutrašnjih poslova Sajid Džavid.
Boris Džonson je dobio podršku 157 poslanika Konzervativne partije i sasvim je sigurno da će nakon poslednje runde glasanja, koja je na programu kasnije tokom dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ući u finale.

Pored Džonsona, u trci su još ostali Majkl Gouv koji je dobio 61 glas i Džeremi Hant sa 59 glasova.
Džavid je dobio 34 glasa, jedan više od neophodnog minimuma, ali je kao poslednje plasirani eliminisan.
Poslednja runda glasanja obaviće se danas popodne.
Dvojica kandidata koji u poslednjem krugu dobiju najviše glasova ući u finale, a ko će naslediti Terezu Mej na čelu stranke i Vlade Velike Britanije odlučiće oko 160.000 članova Konzervativne partije, koji će pismenim putem glasati do 21. jula.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U trci za budućeg lidera konzervativaca Džonson i Hant

Izvor: RTS, 20.Jun.2019

Trku za narednog premijera Velike Britanije nastaviće bivši ministar spoljnih poslova i gradonačelnik Londona Boris Džonson i ministar spoljnih poslova Džeremi Hant. . Prethodno je bivši ministar spoljnih poslova Velike...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.