U trci za budućeg lidera konzervativaca Džonson i Hant

Izvor: RTS, 20.Jun.2019, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U trci za budućeg lidera konzervativaca Džonson i Hant

Trku za narednog premijera Velike Britanije nastaviće bivši ministar spoljnih poslova i gradonačelnik Londona Boris Džonson i ministar spoljnih poslova Džeremi Hant.
Prethodno je bivši ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson ubedljivo pobedio i u četvrtom, pretposlednjem krugu glasanja za predsednika Konzervativne partije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a iz trke je ispao aktuelni ministar unutrašnjih poslova Sajid Džavid.

Džeremi Hant će se suočiti sa Borisom Džonsonom u trci za sledećeg premijera nakon što je Majkl Gouv eliminisan u poslednjem izboru za vodstvo Torijevaca, prenosi Bi-Bi-Si.
Gouva je podržalo je 75 poslanika - samo dva glasa manje od Hanta.
Džonsona, koji se smatra favoritom u trci, podržalo je 160 konzervativnih poslanika.
On i Hant sada će se takmičiti u drugom krugu koje će odlučiti od oko 160.000 članova Konzervativne partije, koji će pismenim putem glasati do 21. jula, a pobednik će biti objavljen 22. jula.
Svih 313 konzervativnih poslanika glasalo je - sa jednim nevažećim glasačkim listićem.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OTPAO JOŠ JEDAN KANDIDAT Džonson i Hant u finalnoj rundi glasanja za sledećeg PREMIJERA BRITANIJE

Izvor: Blic, 20.Jun.2019

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris DŽonson i DŽeremi Hant, koji trenutno obavlja ovu funkciju, obezbijedili su prolaz u finalnu rundu glasanja za poziciju novog lidera Konzervativne stranke i premijera Velike Britanije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.