Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2018, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: London neće poslati Rusiji uzorak nervnog gasa

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson rekao je za radio „El-Bi-Si“ da London neće poslati Rusiji uzorak nervnog gasa kojim je otrovan bivši ruski obaveštajac Sergej Skripalj.


„Šef diplomatije je saopštio da Velika Britanija ne namerava da pošalje uzorak nervnog gasa Rusiji, kako je bilo zatraženo“, navodi se na nalogu britanskog radija na Tviteru.


Ranije je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila da je Moskva poslala Velikoj Britaniji četiri note povodom slučaja bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja, dok je zauzvrat dobila samo obaveštenje da su note primljene. Ona je dodala da London, kao i dosad, odbija da pruži Moskvi bilo kakvu informaciju o navedenom slučaju.


Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su onesvešćeni 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj, a prema navodima, oni su otrovani vojnom nervnom supstancom.


Britanska policija saopštila je da će istraga o napadu hemijskom supstancom na Skripalja trajati više nedelja i da u dosadašnjoj istrazi još nema nijednog osumnjičenog.


Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Dozvolićemo nezavisno međunarodno ispitivanje nervnog gasa - Džonson

Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2018

Izvor: Vostok / RT. . Boris Džonson je rekao da će Velika Britanija omogućiti nezavisni međunarodno ispitvanje nervnog gasa koji je korišćen u napadu na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja.. . Britanski ministar spoljnih poslova, govoreći za nemački list "Frankfurter Alemanja",...

Nastavak na Vostok.rs...

Nove pretnje Rusiji: Makron će "odlučno" reagovati na navodni ruski napad u Britaniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Mar.2018

Moskva je ranije demantovala da je odgovorna za napad na Sergeja Skripalja i njegovu kćerku Juliju..Francuski predsednik Emanuel Makron odlučno će reagovati na "grozni" napad u Britaniji, rekao je izvor u kabinetu predsednika...Pročitajte i:..- Ovaj grozni napad imaće posledice i predsednik će...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

RUSKI BIOLOG RASKINKAO BRITANCE: Ako znaju da je Skripalj otrovan novičokom, to znači da mogu i da ga naprave!

Izvor: Kurir, 16.Mar.2018, 09:36

"Ako je Britanija toliko čvrsto uverna da je Sergej Skripalj otrovan gasom novičok, to znači da oni imaju formulu tog gasa, njegove uzorci i u stanju su da ga proizvode", rekao je stručnjak za biološko oružje Ilja Duhovlinov i dodao da su tvrdnje Londona'sa hemijske tačke gledišta apsurdne.  

Nastavak na Kurir...

Velika Britanija tretira smrt ruskog biznismena kao ubistvo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Mar.2018

U Velikoj Britaniji pokrenuta je istraga o ubistvu u slučaju Nikolaja Gluškova koji je pre par dana pronađen mrtav u svom stanu u Londonu, saopštila je policija, prenosi Rojters. "Istraga o ubistvu pokrenuta je nakon dobijenih rezultata obdukcije posmrtnih ostataka 68-godišnjeg ruskog biznismena...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.