Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2018, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Međunarodni eksperti provjeriće nalaze britanske istrage

BERLIN - Britanija će dati mogućnost nezavisnim međunarodnim ekspertima da istraže zaključak Londona da je bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj otrovan nervnim agensom koji je razvila Rusija, rekao je britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson.

U članku za njemački list "Frankfurt allemagne" Džonson je rekao da Vlada i policija rade na tome da se omogući Organizaciji za zabranu hemijskog oružja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa sjedištem u Hagu, da istraži cijeli slučaj.

On je dodao da London radi na tome da im da mogućnost da nezavisno potvrde analizu britanskih istražilaca.

Lideri Francuske, Njemačke, Velike Britanije i SAD osudili su danas u zajedničkom saopštenju hemijski napad na bivšeg ruskog dvostrukog agenta u Engleskoj i optužili Rusiju za taj događaj.

Moskva je ranije demantovala da je odgovorna za napad na Sergeja Skripalja i njegovu kćerku Juliju. Britanija je odlučila da protjera 23 ruske diplomate, a očekuje se da će Rusija uzvratiti istom mjerom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Džonson: Međunarodni eksperti mogu da provere nalaze britanske istrage

Izvor: Blic, 16.Mar.2018, 00:12

Britanija će dati mogućnost nezavisnim međunarodnim ekspertima da istraže zaključak Londona da je bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj otrovan nervnim agensom koji je razvila Rusija, rekao je britanski ministar spoljnih poslova Boris DŽonson.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.