Direktor bolnice u Čakovcu: Ubrizgano sredstvo nije dezificijens

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 08:03

Direktor bolnice u Čakovcu: Ubrizgano sredstvo nije dezificijens

Sredstvo zbog kojeg je umro pacijent na hemodijalizi u čakovečkoj bolnici nije dezinficijens, nego medicinsko sredstvo za održavanje higijene pacijenta, koje mu je dato intravenskim putem, što nije trebalo, izjavio je danas direktor bolnice u Čakovcu Tomislav Novinščak.

"Ne radi se o dezinficijensu, nego o medicinskom sredstvu koje se primenjuje kod toalete pacijenata i sličnih postupaka", pojasnio je Novinščak.

On je rekao da je s preminulim pacijentom bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedna medicinska sestra, koja je, kako je naveo, sprovodila dva postupka - odvajanje pacijenta od hemodijalize i toaletu.

Dodao je da medicinska sestra nije suspendovana, već da je na bolovanju.

"Radi se o izuzetku u našoj Županijskoj bolnici, koji ne pamtimo otkada sam ovde, a mnoge moje kolege i duže", rekao je Novinščak, prenela je Hina.

U toku je inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva, a direktor ne zna do kada će trajati.

Istragu vode policija i Državno tužilaštvo potvrdila je predsednica Upravnog odbora bolnice u Čakovcu, Sonja Tošić Grlač.

Tošić Grlač je Hini rekla da je pacijent primio dezinficijens, sredstvo koje je uobičajeno u bolnici.

"Greška je moguća. Greška se ovaj put, na žalost svih nas, dogodila", izjavila je Tošić Grlač i dodala da medicinske sestre koje su bile uključene u događaj do daljnjeg ne rade.

Dodala je da se slučaj istražuje. U međuvremenu, porodica preminulog je podnela krivičnu prijavu protiv bolnice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pacijent u Hrvatskoj preminuo jer mu je ubrizgan dezificijens

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2020

Predsednica Upravnog odbora bolnice Čakovec Sonje Tošić Grlač izjavila je da je pacijent na hemodijalizi preminuo nakon što mu je greškom ubrizgan dezinficijens...Prethodno su u hrvatskoj javnosti kružile različite informacije o tome kako je došlo do smrti 62-godišnjeg pacijenta tokom rutinske...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.