Izvor: Radio 021, 01.Okt.2020, 08:53

Pacijent u Hrvatskoj preminuo jer mu je ubrizgan dezificijens

Predsednica Upravnog odbora bolnice Čakovec Sonje Tošić Grlač izjavila je da je pacijent na hemodijalizi preminuo nakon što mu je greškom ubrizgan dezinficijens.

Prethodno su u hrvatskoj javnosti kružile različite informacije o tome kako je došlo do smrti 62-godišnjeg pacijenta tokom rutinske hemodijalize.

Bolnica je prvo saopštila da mu je ubrizgana pogrešna supstanca, dok je kasnije upravnik bolnice dr Tomislav Novinščak rekao da je "medicinsko sredstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pacijentu dato intravenozno umesto lokalno".

Upitana kako je moguće da se dogodila takva greška, dr Tošić Grlač kaže kako je dezinficijens u bolnicama uobičajeno sredstvo koje se nalazi na kolicima medicinskih sestara.

"Greška je moguća i, nažalost, ona se i dogodila", rekla je ona, prenosi portal Index.

Dodala je da će se profesionalno sprovesti interni nadzor i da su uzete izjave učesnika incidenta.

"Sve će se analizirati, interna komisija će ponovo razgovarati sa svima i doneti mišljenje, a onda će doći i inspekcija ministarstva", rekla je dr Tošić Grlač.

Telo 62-godišnjaka prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gde bi trebalo da se tačno utvrdi od čega je preminuo.

Autor: Tanjug, Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.