Pacijent u Hrvatskoj preminuo jer mu je ubrizgan dezificijens, suspendovane dve medicinske sestre

Dve medicinske sestre iz Županijske bolnice u Čakovcu suspendovane su do okončanja istrage u slučaju smrti pacijenta na hemodijalizi, kome je, kako je ranije saopšteno, ubrizgano pogrešno sredstvo.
Istragu vode policija i Državno tužilaštvo.
 
To je potvrdila predsednica Upravnog odbora bolnice u Čakovcu Sonja Tošić Grlač. Pacijent star 62 godine preminuo je u utorak uveče u čakovačkoj bolnici, nakon što mu je tokom hemodijalize ubrizgana pogrešna supstanca.
 
Direktor bolnice dr. Tomislav Novinščak je juče za Index.hr rekao da je "medicinsko sredstvo pacijentu dato intravenozno umesto lokalno".
 
"To medicinsko sredstvo nije smelo da se da u venu", rekao je Novinščak.
 
Tošić Grlač je Hini rekla da je pacijent primio dezinficijens, sredstvo koje je uobičajeno u bolnici.
 
"Greška je moguća. Greška se ovaj put, na žalost svih nas, dogodila", izjavila je Tošić Grlač i dodala da medicinske sestre koje su bile uključene u događaj do daljeg ne rade.
 
Dodala je da se slučaj istražuje.
 
U međuvremenu, porodica preminulog je podnela krivičnu prijavu protiv bolnice.
  • Deks

    01.10.2020 14:36
    Greška nije moguća ako se radi odgovorno i po protokolu. Ovakva "greška" je neprihvatljiva i neoprostiva.
  • moll

    01.10.2020 10:09
    Novičok?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.