Diplomata osumnjičen za proneveru tužio Žbogara

Izvor: Blic, 12.Avg.2010, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomata osumnjičen za proneveru tužio Žbogara

Slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je podnelo krivičnu prijavu protiv jednog od svojih službenika u ambasadi u Madridu, a kako prenose mediji u Ljubljani, reč je o ambasadoru Peteru Reberecu.

Kako navode slovenački mediji, Reberec je osumnjičen da je na sporan način koristio novac poreskih obveznika.

Slovenačko ministarstvo, koje je potvrdilo da je "podiglo optužnicu protiv jednog svog službenika zaposlenog i predstavništvu u Madridu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne navodeći ime, saopštilo je da je reč o istoj osobi koja je 2009. godine dobila upozorenje pred otkaz zbog niza krivičnih radnji u poslovanju ambasade u Madridu, objavio je slovenački list "Dnevnik".

Reberec je za ovaj list izjavio da nije upoznat sa krivičnim prijavama podignutim protiv njega i dodao da je, sa svoje strane, podneo prijave protiv nekoliko zaposlenih u slovenačkom Ministarstvu spoljnih poslova, među kojima i protiv šefa diplomatije Samuela Žbogara, prenela je agencija STA.

Reberec je dodao i da je protiv Žbogara, bivšeg ambasadora Slovenije u Vašingtonu, podneo prijavu zbog zloupotrebe novca koji je Slovenija dobila prodajom zgrade u Vašingtonu, dobijene od bivše Jugoslavije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.