Demonstranti blokirali aerodrom u Barseloni, otkazano stotinu letova

Izvor: RTS, 15.Okt.2019, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti blokirali aerodrom u Barseloni, otkazano stotinu letova

Bilans sukoba policije i demonstranata u Kataloniji jeste 37 povređenih. Oni su izašli na ulice kako bi protestovali protiv izricanja zatvorskih kazni separatističkim liderima te španske pokrajine.
Učesnici protesta su gađali policiju kamenjen i kantama za smeće u pokušaju da probiju kordon, a blokiran je i međunarodni aerodrom u Barseloni, pa je otkazano 100 letova.

Na snimcima sa aerodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vidi se da je policija protiv demonstranata upotrebila pendreke a neki od njih su i uhapšeni. 
Razlog protesta je odluka Vrhovnog suda Španije da osudi devet katalonskih političara na zatvorske kazne od devet do 13 godina, zbog organizovanja zabranjenog referenduma pre dve godine.
Pristalice katalonske nezavisnosti su nakon izricanja presude izašle ne samo na centralne ulice Barselone, već i Đirone, Ljeide, Taragone i Manrese. Bio je zatvoren i auto-put, kao i nekoliko regionalnih puteva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.