Demonstracije u Španiji zbog intervencije policije

Izvor: Blic, 11.Apr.2014, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije u Španiji zbog intervencije policije

Stotine Španaca danas su u Madridu demonstrirale protiv nasilne intervencije policije na protestima zbog mera štednje održanim u španskoj prestonici prošlog meseca.

Demonstranti optužuju policiju za brutalnost tokom demonstracija desetina hiljada ljudi održanih 22. marta.

Tadašnje demonstracije postale su nasilne kada su desetine mladih razbijale izloge i prozore banaka i palile kontejnere za smeće. Nakon toga, policija je uzvratila gumenim mecima i jurišom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na demonstrante a 24 osobe su uhapšene.

Hitna pomoć saopštila je da je na protestima od 22. marta povređena 101 osoba, uključujući 34 demonstranta i 67 policajaca.

Na današnjem protestu, učesnici su, između ostalog, nosili transparente sa natpisima "Dosta policijskog nasilja" i "Policijsko zlostavljanje".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.