DRAMA U LONDONU Racija nakon napada u kom je ubijeno pet osoba, a 40 ranjeno

Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA U LONDONU Racija nakon napada u kom je ubijeno pet osoba, a 40 ranjeno

Britanska policija upala u jednu kuću u Birmingemu, u toku je racija koja je povezana sa napadom u Londonu, javlja Skaj njuz.

U napadu u blizini britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, ubijeno je pet osoba, a 40 je ranjeno, saopštili su danas zvaničnici.

Napad se dogodio juče nešto pre 15 sati po lokalnom vremenu, a među ubijenima je i jedan policajac, piše BBC.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Policija nije navela ime napadača, međutim šef službe za borbu protiv terorizma Mark Rouli kazao je da policija zna ko je on, kao i da je napad izveo podstaknut "međunarodnim i sa islamom povezanim terorizmom".

Napadač je kolima uleteo u gomilu ljudi, a zatim pobegao ka britanskom parlamentu sa nožem u rukama.

Tu se sukobio sa policijom i ubio jednog policajca koji nije bio naoružan.

Naoružani službenici su na licu mesta upucali napadača.

Prvobitno, mediji su objavili da su četiri osobe ubijene, međutim jedna žena je preminula u Sent Tomas bolnici, od posledica ranjavanja.

Nakon napada u medijima i na društvenim mrežama je objavljeno ime muškarca za kojeg se veruje da je izveo napad u Londonu.

Navodno se radi o propovedniku iz Heknija koji je bio poznat po širenju mržnje, a njegovo puno ime je Abu Izadin Trevor Bruks, piše portal Index.hr.

Ipak, producent televizijske kuće ABC izjavio je da je već razgovarao s Izadinovim advokatom, koji mu je navodno potvrdio da je "Izadin još u zatvoru pa zato nije mogao biti napadač".

Izadin je navodno već dugo poznat vlastima zbog povezanosti s terorizmom.

(Kraj) lol/nar

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO UŽIVO) POTERA ZA TERORISTIMA ŠIROM ENGLESKE! Uhapšeno 8 osoba zbog KRVAVOG napada u Londonu

Izvor: Kurir, 23.Mar.2017

...Policija je pretresla kuću i zatvorila nekoliko ulica u Birmingemu..Prema izjavama svedoka, u kući u kojoj je policija izvršila raciju živi osoba iz Londona..Police have raided an address in Birmingham, reportedly in connection to the London terror attack #7News https://tco/1CwEa5e8iw..Kako se...

Nastavak na Kurir...

RACIJA BRITANSKE POLICIJE POVEZANA SA TERORISTIČKIM NAPADOM: Uhapšeno nekoliko osoba

Izvor: Večernje novosti, 23.Mar.2017

Britanija je u šoku posle terorističkog napada koji se dogodio u sredu u Londonu. Prema zvaničnim podacima u napadu su ubijene četiri osobe, a 29 povređeno. U raciji je uhapšeno sedam osoba Britanija je u šoku posle terorističkog napada koji se dogodio u sredu u Londonu.Šef...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.