Horor terorističkog napada u Londonu: Ubijeno 4, a povređeno 29 osoba (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2017, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horor terorističkog napada u Londonu: Ubijeno 4, a povređeno 29 osoba (FOTO)

U napadu u blizini britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, ubijeno je četiri osoba, a 29 je ranjeno, saopštili su danas zvaničnici.

Napad se dogodio juče nešto pre 15 sati po lokalnom vremenu, a među ubijenima je i jedan policajac, piše BBC.

Foto: Tanjug/AP

Policija nije navela ime napadača, međutim šef službe za borbu protiv terorizma Mark Rouli kazao je da policija zna ko je on, kao i da je napad izveo podstaknut "međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i sa islamom povezanim terorizmom".

Foto: Tanjug/AP

Napadač je kolima uleteo u gomilu ljudi, a zatim pobegao ka britanskom parlamentu sa nožem u rukama.

Tu se sukobio sa policijom i ubio jednog policajca koji nije bio naoružan. Naoružani službenici su na licu mesta upucali napadača.

Foto: Tanjug/AP

Nakon napada u medijima i na društvenim mrežama je objavljeno ime muškarca za kojeg se veruje da je izveo napad u Londonu.

Foto: Tanjug/AP

Navodno se radi o propovedniku iz Heknija koji je bio poznat po širenju mržnje, a njegovo puno ime je Abu Izadin Trevor Bruks, piše portal Index.hr.

Foto: Profimedia, AFP

Ipak, producent televizijske kuće ABC izjavio je da je već razgovarao s Izadinovim advokatom, koji mu je navodno potvrdio da je "Izadin još u zatvoru pa zato nije mogao biti napadač".

Izadin je navodno već dugo poznat vlastima zbog povezanosti s terorizmom.

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA U LONDONU Racija nakon napada u kom je ubijeno pet osoba, a 40 ranjeno

Izvor: Blic, 23.Mar.2017

Britanska policija upala u jednu kuću u Birmingemu, u toku je racija koja je povezana sa napadom u Londonu, javlja Skaj njuz...U napadu u blizini britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, ubijeno je pet osoba, a 40 je ranjeno, saopštili su danas zvaničnici...Napad se dogodio...

Nastavak na Blic...

Raste broj žrtava u Londonu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Mar.2017

LONDON - Broj žrtava napada u blizini britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, porastao je na, a 40 osoba je ranjeno, saopštili su danas zvaničnici...Napad se dogodio juče nešto prije 15 sati po lokalnom vremenu, a među ubijenima je i jedan policajac, piše BBC...Policija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

(UŽIVO) Dan posle terorističkog napada u Londonu: Otkriven identitet krvnika, ISIS preuzeo odgovornost za pokolj (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2017

U napadu u blizini britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, ubijeno je 4 osoba, a 29 je ranjeno. Napad se dogodio juče nešto pre 15 sati po lokalnom vremenu, a među ubijenima je i jedan policajac...Policija nije navela ime napadača, međutim šef službe za borbu protiv...

Nastavak na Telegraf.rs...

Identifikovan napadač iz Londona

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Mar.2017

LONDON - Napadač koji je juče izveo teroristički napad u blizini britanskog parlamenta u centru Londona, identifikovan je kao Halid Masud, javile su svjetske agencije...Policija je saopštila da je Masud (52) koristio je više imena. Rođen je u Kentu a detektivi vjeruju da je živio u oblasti Zapadni...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.